The Independent включило Київ у рейтинг кращих міст для гастротуризму

08/10/2019

Українська столиця ділить провідні позиції з Провансом або іспанською Ібіцою.

Українська кухня стала настільки популярною, що тепер заради неї рекомендують відвідувати Київ туристам.

Авторитетне видання The Independent назвало нашу столицю “must visit place”, тобто місцем, куди варто їхати всім мандрівникам, які обожнюють культуру їжі. Про це йдеться в статті журналісток Хелен Коффі й Кеті Адамс.

Британське видання стверджує, що українська фуд-культура сильно недооцінена. У світі найчастіше про неї знають завдяки котлеті по-київськи, але водночас у нашому меню є багато інших гідних страв, які варто спробувати. Журналістки особливо відмітили українські вареники, свинячі вушка і, звичайно, борщ.

Крім того, у виданні назвали кращі, на їхню думку, заклади, де готують автентичні українські страви. Серед них – ресторан “Канапа” на Андріївському і “Спотикач” біля Софійської площі. В останньому закладі журналістки відзначили “ретро-радянський стиль” в інтер’єрі та меню, а зі страв радять скуштувати вареники у синьо-жовтих кольорах.

І, звісно, журналісти не змогли обійти повз грузинські ресторани, яких в Києві з кожним роком стає все більше й більше. На їхню думку, місцеві страви не гірше оригінальних, з Грузії.

Але головна чеснота української кухні – це ціни. Журналісти підкреслили, що їжа в столиці – настільки дешева, що навіть “нагадує чипси”.

А для того, щоб зрозуміти всю “крутість” попадання Києва у цей список, відзначимо, що його сусідами виявилися французький Марсель і Прованс, іспанська Ібіца та італійська Альта-Бадія.

Тепер приводів для гордості за українську столицю і, особливо, за українську їжу, стало ще більше.

Джерело: iod.media

No Comments

Залишити відповідь