Мішлен виправив свій реліз, у якому відніс борщ до російської кухні

23/12/2020

«Вчора, отримавши новину про запуск Мішленівського гастрогіду по московським ресторанам, у яких готують український борщ, ми довго спілкувались із нашими контактами у Groupe Michelin», – про це у Фейсбуці повідомляє Посольство України у Франції,  інформує UAINFO.org.

«Розмова була конструктивною. Від керівництва компанії отримали вибачення за “гастрономічну необачність з неочікувано політичною конотацією”.

Первинну версію прес-релізу, у якій йшлося про “емблематичні національні перші страви російської кухні – борщ та рассольнік”, після звернення Посольства виправлено. Тепер “на кулінарній сцені в Росії пропонують овочеві та пряні страви, які цінують гурмани, зокрема, рассольнік, а також борщ у його можливих формах та варіаціях”.

Від зради до позитиву: розпочинаємо роботу над Мішленівським гастрономічним гідом по київських ресторанах. У Groupe Michelin з ентузіазмом сприйняли цю ідею, а особливо, запрошення завітати до України і скуштувати автентичного українського борщу. Щоб зняти всі питання. Борщ наш!» –  сказано в повідомленні.

Джерело: uainfo.org

No Comments

Залишити відповідь